Program


A diszpécs®

A diszpécs®

Vinnai András: A diszpécs®
tudományos-fantasztikus agymasszázs két felvonásban
Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 21. szombat, 19:00

 “A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszel benne.”
Philip K. Dick, a filozofikus sci-fi atyja
 
A történet banális és szürreális helyzetek sorozata, melyek egyszerre rendkívül hétköznapiak, de mégis kivételesen elgondolkodtatók, és gazdag humorforrást kínálnak.
Két főhősünk, Iván és Igor valaha musicalszínészek voltak, de most egy telefonos lelkisegély-szolgálatnál dolgoznak. A kétes percdíjakkal operáló alapítványnál naphosszat hívják őket öngyilkosjelöltek, elhagyott feleségek, kitaszított férjek, magányos nyugdíjasok, kétségbeesett kamaszok… Ezeknek a mindennapoknak egy különös férfi felbukkanása vet véget, aki új állást kínál a testvérpárnak. Alexander cége a világban dúló öngyilkossági járványt próbálja féken tartani, méghozzá meglehetősen futurisztikus módszerekkel.
A darab során Iván és Igor nem ússza meg a szerelmet, a csalódást, testvérháborút, szembenézést jövővel, múlttal, valósággal és képzelettel, Apával, Anyával… és magával a Halállal. Mint minden jó sci-fi, A diszpécser is azt a kérdést veti fel, hogy vajon mi az Élet értelme. Vagy van-e egyáltalán? Az is lehetséges, hogy a sorsunk nem különbözik egy lemmingétől, aki inkább öngyilkos lesz magáért a túlélésért? Lehet, hogy a halál csak az a pillanat, amikor a pillangó kibújik a begubózott hernyóból?
 
Ajánló:
Tavaly Made in Pécs-díjjal jutalmaztuk az Addikt című darabot „Az év művészeti eseménye” kategóriában. Az azóta nagy sikerrel futó előadás ősbemutató volt, Anger Zsolt rendezésében. A diszpécser szintén ősbemutató lesz, amit szintén Anger Zsolt rendez. Mindez garancia a sikerre? Kíváncsian várom!
Papp András, a Made in Pécs magazin főszerkesztője
 
A produkció létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!