Program


GG Tánc Eger - PR - Evolution - Radioballet ( 16 évtől )
2

GG Tánc Eger - PR - Evolution - Radioballet ( 16 évtől )

GG Tánc Eger | PR-Evolution | Radioballet

X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 29. csütörtök, 19:00

1. rész | GG Tánc Eger: Egyenes labirintus 
 
hossza: kb. 25 perc
 
táncolják: Duna Bettina, Emődi Attila, Kelemen Dorottya, Nagy Csaba Mátyás, Oláh Balázs, Schégl András, Tóth Karolina, Tóth Nóra
 
koreográfus: Mészáros Máté
társkoreográfus: Horváth Nóra
szcenikus: Engler Imre
jelmez: Szaniszló Tamásné
ügyelő: Ludányi Andrea
asszisztens: Pintér Lotti
 
A végzet gravitációja lassan és egyenletesen húz a kijárat felé, vagy a teljes elveszés felé az útvesztő közepében. Létezik-e örökös keresés, vagy inkább csak nem akarok dönteni? A társadalomban elfoglalt helyünket mi alakítjuk, vagy csak belehelyezzük magunkat a kijelölt kerékvágásba? (Vezető, áldozat, renegát, szolga…) Szabad akarat - eleve elrendeltség. Több síkon és összefüggésben keressük a választ ezekre az egyetemes kérdésekre életünk során. A célok kitűzésével adatik előttünk egy út, ami a legritkább esetben jelenik meg egyenes vonalként, inkább egy bonyolult és átláthatatlan rendszer formájában tudjuk elképzelni. A keresés alatt sokszor megérkezünk a feladás problematikájához, ami egyedi lelkiállapot és jól izolálható az érzelmek rendszerében.
 
2. rész | PR-Evolution Dance Company: Örök kikelet 
- zongoraest  - 
 
hossza: kb. 40 perc
 
előadók: Spala Korinna, Feicht Zoltán (táncművészek), Orbók Áron (színművész), Teleki Gergő (zongoraművész)
 
zene: Teleki Gergő
video: Spengler László
jelmez: Nemes Nóra
koreográfus: Nemes Zsófia
 
Összművészeti-eszencia, a társulat azonos című előadásának rövidített változata, melyben egy csapásra főszereplőink gondolat- és érzésvilágában találjuk magunkat, Teleki Gergő élő zongorajátékának kíséretében. Ady versek zenére, táncra hangolva. A történet napjainkban játszódik. Ady, verseiből kikerül a világunkba, vagy a két szerelemes kerül az ő világába. Szerelmük, küzdelmeik, gyötrődésük hasonlósága megüti Adyt, mintha újra élné halhatatlan szerelmét Lédával.
 
3. rész | Radioballet: Totem és tabu 
16 éven felülieknek!
 
hossza: kb. 45 perc
fotó: Dömölky Dániel (balra fent)
 
koreográfus-előadó: Egyed Bea, Újvári Milán
 
dramaturgiai asszisztens: Soós Attila
zene: Adrian Newgent
fény: Payer Ferenc
trailer: Gothár Márton
 
A nagy sikerű egész estés produkciójuk, „A szerelem természete” után új bemutatóval jelentkezik a Radioballet alkotópárosa. Az előadás kiindulópontja Sigmund Freud 1913-ban, azonos címen megjelent könyve, melyben Freud a pszichoanalitikus fogalmakat társadalmi jelenségekre alkalmazza.
A „Radioballet” két független táncművész, Egyed Bea és Újvári Milán, alkalmi projektekre összeálló formációja. Egyed Bea tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközép Iskolában végezte és a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta. Szabadúszó táncosként szerepelt, többek közt Góbi Rita, Pataky Klári, Fehér Ferenc, Eleonore Valere-Lachky és a Tünet Együttes munkáiban. Rendszeresen tanít, jelenleg saját munkái mellett a Duda Éva Társulattal dolgozik. Újvári Milán tanulmányait a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatán, és a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. Eddigi pályája során dolgozott a Frenák Pál Társulattal, a kanadai Cirque du Soleil-el, a Krétakör csapatával, emellett közreműködött olyan független alkotók munkáiban, mint Réti Anna, Nigel Charnock és Rui Horta.
 
A X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!