Program


VALAHOL EURÓPÁBAN (zenekari kísérettel)

VALAHOL EURÓPÁBAN (zenekari kísérettel)

A Valahol Európában Radványi Géza azonos című filmjének zenés változata, a legsikeresebb magyar musicalek egyike


Az előadás megtekintését erős fény- és hanghatások alkalmazása miatt erre érzékeny nézőknek nem ajánljuk.

A Pécsi Nemzeti Színház a 2022. május 8. 19.00 órai Valahol Európában című előadásának teljes bevételét az Ukrajnában zajló háború elől menekült családok megsegítésére ajánlja fel. 


Fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ezért a Pécsi Ukrán Önkormányzattal együttműködve a térségünkben befogadott menekültek ellátásában szeretnénk részt vállalni.


Hogy minél hatékonyabb legyen a segítség, a szokásos jegyárak mellett vásárolható támogatói jegy is erre az előadásra: 5.000, 10.000 és 20.000 Ft értékben.


Segítsünk együtt! Köszönjük!


FIGYELEM!

A 2022. május 8-i előadásra Támogatói jegyet a kosár oldalon "Teljes ár"-nál található legördülő mezőből tud választani!

Előadásaink az időpontjukban hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogathatók.

A Valahol Európában Radványi Géza azonos című filmjének zenés változata, a legsikeresebb magyar musicalek egyike, olyan dalokkal, mint a „Zene, az kell”, a „Mi leszek, ha ...” és természetesen a címadó dal, a „Valahol Európában”.

A mára már klasszikussá lett alkotás hősei - gyerekek és felnőttek - egyaránt példát adnak emberségből, szolidaritásból, hűségből, a szabadságba vetett hit erejéről, amivel méltóképpen emlékezhetünk meg mindazokról, akik életüket áldozták és áldozzák nagy ügyekért, vagy csak elszenvedői a történelemnek.

Valahol Európában háború dúl. A feltépett országutakon otthontalanul, lerongyolódott, árva kölykök menekülnek a pusztulás elől. Hordákba verődve rabolnak, fosztogatnak, hogy ételhez, vízhez jussanak. Az egyik hordát egy lebombázott nevelőotthonból szökött, nyurga fiú vezeti. Semmije nincs, még a nevét is elrabolta tőle a háború. Társai Hosszúnak szólítják.

A történet elején nem gondol senki másra, csak saját életét próbálja menteni. Ám ahogy egyre többen követik, megérti, hogy a "kizökkent idő" nem kívánt szerepet osztott rá: neki kell vezetnie társait, akiknek életéért - ha tetszik, ha nem - immár felelősséggel tartozik.

A pécsi előadás nem csak a háború borzalmairól akar szólni, sokkal inkább a világ elembertelenedéséről. Simon Péter humanista zenész a gyerekektől kapja vissza az életbe vetett hitet. Így a tragikus történet mégis kiutat mutat a reménytelenségből.

Valljuk, hogy a színház és az előadás erejével mindez megfordítható, és visszanyerhetjük emberségbe, toleranciába és segítőkészségünkbe vetett hitünket.
Remélni akarjuk, hogy sok Simon Péter él ma közöttünk.

A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft.-vel kötött  megállapodás alapján kerül bemutatásra.

Ajánló


A Déva várát építő kőművesek balladáját Sarkadi Imre írta meg drámatöredékében. Ezt és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!